Paddenstoelen

Wij kweken zelf wekelijks verse paddenstoelen;

Pleurotus Eryngii (Konings Oesterzwammen) staan bekend om hun vlezige textuur en uitzonderlijke voedingswaarde. Deze paddenstoelen hebben over het algemeen een hoog productie rendement en hebben een sterke positie ingenomen op lokale markt. Deze soort paddenstoel is relatief goedkoop te produceren in grote hoeveelheden en groeien snel.

Lentinula edodes (Shiitake) worden al eeuwen lang op stammen geteeld. Shiitake paddenstoelen kunnen zeer efficiënt worden geproduceerd op een mix van zaagsel en andere natuurlijke supplementen. Waarom zou je 6-8 maanden wachten voor de oogst wanneer je elke 21 dagen een kilo Shiitake kan oogsten na een periode van maar 10 weken.

Agrocybe aegerita (Pioppino), niet alleen wij van Mycophilia maar ook chef-koks houden van deze prachtige, perfecte kleine paddenstoelen. Pioppino’s fruiten al na slechts 6 weken op zakken gesteriliseerd zaagsel. Wanneer je deze kleine kanjers bakt met boter krijg je een heerlijk gerecht dat smaakt naar kastanjes. De smaak en textuur van de paddenstoel blijft zelfs na bereiding helder en sterk met een goede ‘bite’.

Pholiota Nameko (Nameko), is een bruin/oranje paddenstoel die van nature groeit op bomen, wij groeien deze paddenstoelen op zakken gesteriliseerd zaagsel waar zij de meest mooie bossen paddenstoelen vormen. De smaak van deze paddenstoel is een aards/noot achtig en wordt naast soepen ook vaak gebruikt voor roerbak gerechten. De Nameko vormt van nature een laagje gelatine op de hoed die gebruikt kan worden voor het licht verdikken van soepen en sausen.

50px-Simple_icon_ellipsis.svg